Ți-ai pregătit bagajul pentru maternitate? Mai e puțin și se naște bebelușul!

Atunci cand vine vorba de naștere, bagajul pentru maternitate este unul dintre subiectele mult discutate şi, în egală măsură, acesta este adesea dificil de pus la punct.

Din momentul în care află că sunt gravide, cele mai multe femei își imaginează, în fel și chip, momentul naşterii și decid că trebuie să organizeze în amănunt acest eveniment și orice alt detaliu legat de venirea pe lume a bebelușului.

 

Gândește-te la strictul necesar

Bagajul pentru maternitate (-20% la întregul pachet de maternitate Karababy) trebuie să conţină strictul necesar şi să fie uşor de manevrat. Însă înainte de a-ţi face acest bagaj este indicat să ştii exact dacă lucrurile repective corespund politicii maternităţii.

Întreabă-ţi medicul dacă are anumite recomandări speciale sau dacă există restricţii pe perioada cât vei sta internată, indiferent că naști normal sau prin operație cezariană.

Se consideră, în cazul unei sarcini fără probleme, că un bagaj este făcut la timp dacă este pregătit cam în jurul celei de-a 34-a săptămâni de sarcină.

Bagaj de maternitate cu imprimeu rosu

De asemenea, este recomandat ca bagajul să fie ținut într-un loc accesibil, undeva la îndemână pentru a fi găsit uşor şi luat cât mai repede de gravida care se trezește în toiul nopții cu contracții și de regulă agitată, sau de partener, ori de orice alt membru al familiei.

 

Cum alegi lucrurile necesare în bagajul pentru maternitate

Când începi să îți faci bagajul pentru maternitate, ar fi indicat să ai o imagine cât mai clară în privința lucrurilor necesare, ținând cont că nu trebuie să împachetezi totuşi toată casa pentru cele câteva zile pe care le vei petrece la spital.

 

Pachet maternitate imprimeu roșu

 

Interesează-te care este politica spitalului

Apoi, în funcție de politica spitalului în care naști, este posibil să nu ai voie să iei decât strictul necesar, iar multe dintre elemente să îți fie puse la dispoziție chiar de unitatea medical.

În geanta ta pot încăpea de la cosmetice şi până la trusa de anestezie epidurală. Vei avea apoi nevoie de pijamale sau cămăşi de noapte speciale pentru alăptare (care se pot desface în zona sânilor), dar acestea îşi vor găsi utilitatea abia după ce copilul tău se va naşte.

Majoritatea spitalelor impun pacientelor ca în momentul naşterii să poarte o camaşă a spitalului, deoarece se consideră că acestea sunt sterilizate corespunzător.

 

Alege cu grijă lenjeria intimă

Vei mai avea nevoie de câteva perechi de chiloți (5–10 bucăţi) de bumbac, dintr-aceia demodaţi, cu mânecuţă, foarte buni pentru a susţine absorbantele de unică folosinţă pe care va trebui să le foloseşti după naştere. Lenjeria intimă este foarte importantă și trebuie să asigure un maxim confort.

Ia-ţi la tine şi câteva pachete de absorbante, chiar „super-absorbante”. Nu uita nici de tampoane absorbante care îţi vor proteja hainele de surplusul de lapte din sâni.

Întreabă totuşi la spital dacă este nevoie să îţi aduci tu vată şi tampoane de acasă sau dacă acestea îți vor fi date la maternitate, pentru că după ce vei naşte, câteva zile vei elimina secreţii sangvinolente, numite lohii.

Sutienul este la rândul său util, fiind indicate cele speciale pentru alăptare care te vor ajuta să îţi protejezi sânii ce vor avea de suferit în primele zile după naştere din cauza febrei laptelui.

Completează-ţi garderoba de spital cu un halat, papuci, şosete, prosoape, mai ales că trebuie să ai un prosop special pentru sâni, care necesită o îngrijire atentă în spital.

 

Igiena este foarte importantă

Nu în ultimul rând, ai nevoie de cosmetice: şampon, balsam, gel de duș, pastă de dinţi, perie de dinţi, perie de păr, săpun şi chiar un sul de hârtie igienică şi un pachet de şerveţele igienice umede, uscător de păr, cremă de faţă şi, eventual, un fond de ten şi ruj care, aplicat pe faţă, să-ţi ofere o imagine plăcută, pentru că, te duci să naști, nu ești bolnavă și trebuie să te îngrijești cu aceeași atenție ca în zilele tale bune și relaxate.

 

Grijă pentru părul lung

Dacă ai părul lung, ia-ți câteva elastice sau agrafe cu care să-ţi prinzi părul atunci când alăptezi sau după ce te speli pe cap (vei face acest lucru, cu siguranţă, deoarece, indiferent de metoda prin care vei naşte, părul tău va fi transpirat).

Centura pentru burtică este de mare ajutor pentru un abdomen de invidiat şi, în cazul cezarianei, va prelua din tensiunea de pe cicatrice.

 

Valiza bebeluşului

Şi noul membru al familiei va avea nevoie cu siguranţă de multe lucruri, chiar dacă este atât de mic. Poate chiar mai multe decât tine.

Fiecare spital are, de regulă, o listă făcută de medicul neonatolog pe care ar fi util să o procuri atunci când te apuci de valiza bebelușului.

 

Bebe vrea hăinuțele lui

Rareori, bebelușii sunt înfășați cu produse din spital. De regulă, bebelușul poate fi îmbrăcat cu hainuțele lui, aduse de acasă, mai ales că, în mod sigur va fi supus foarte repede primei ședințe foto din viața lui.

În aceste condiții, bebe trebuie să aibă un outfit demn de orice revista glossy.

 

Body-uri și haine nou născuți

 

Pune așadar în bagaj și câteva body-uri, căciuliţe, şosete şi mănuşi. Acestea din urmă sunt indicate deoarece nou-născutul ar putea să aibă unghiuţele puţin cam mari la naştere şi fără să ştie, se va zgâria pe faţă.

Manusi Nou Nascut De Culoare Ciclam
Manusi Nou Nascut De Culoare Ciclam

Pe listă mai poți include o păturică, prosoape şi o lenjerie de pat, pentru ca bebelușul să se simtă ca acasă din prima zi de viață.

 

Și bebe are nevoie de trusa de cosmetice

Şi copilul are nevoie de trusa de cosmetice, dar cea specială pentru bebeluşi – şampon, ulei pentru masaj, beţişoare de urechi şi cremă anti-iritaţie pentru funduleţ, ser fiziologic.

Întreabă medicul despre soluţiile potrivite de colici şi poate chiar şi despre eventuale stimulente de lactaţie, mai ales dacă naşterea se va face prin operaţie cezariană.

 

Aprovizionează-te cu scutece din plin

Orice spital trebuie să-ţi respecte dreptul de a-ţi aduce de acasă biberoanele tale, cu sterilizatorul aferent, asta în cazul în care nu ai lapte încă de la început.

Iar scutece, trebuie să calculezi aproximativ 10 bucăţi pe zi. E bine să știi, că din momentul sosirii pe lume, bebelușul tău va avea nevoie de scutece în cantități aproape nelimitate. Mai ales dacă nu vrei să riști să îi provoci vreo iritație la funduleț.

Din momentul în care vei începe să-l alăptezi pe cel mic, vei avea nevoie de o cremă împotriva iritaţiei sfârcurilor, care se găseşte în farmacii sub diferite denumiri.

Este posibil să fie necesare şi apărători de sâni pentru a nu risca să ai sfârcurile rănite. Guriţa bebeluşului poate fi uneori destul de „agresivă” şi, tot spre bine lui, trebuie să te protejezi.

Pentru momentele în care îţi vei ţine copilul în braţe, ia-ţi un gel dezinfectant pentru mâini, ca să nu fi nevoită să te speli din două în două minute.

Nu uita de plecarea din maternitate când va trebui să ai un cărucior, un scaun de maşină şi hăinuţe potrivite pentru amândoi.

Ca să scapi de griji nu ar strica să îţi iei şi suporturi protectoare pentru toaletă.

 

Actele și banii, componente esențiale în bagajul pentru maternitate

 Bagajul tău va trebui să mai conţină buletin de identitate, adeverinţa de salariat în care se precizează plata CAS şi contul în care s-a făcut plata, analizele din toată perioada de sarcină. Altfel spus, actele nu trebuie sub nicio formă date la o parte pentru că vor fi solicitate încă de la internare.

La fel de importanți sunt și banii mai ales dacă naşti într-o instituţie de stat. Pregăteşte un portofel cu mărunţiş de 5 şi 10 RON, pe care îl vei termina mai repede de cât îţi imaginezi. Portofelul cu banii va reprezenta cel mai mic bagaj, însă cel mai important. La spitalul privat, rezolvi mai ușor orice achiziție sau procedură, plătind cu cardul, dar este posibil să îți dorești și ceva dulce sau apă dintr-un aparat care nu funcționează decât cu fise, așa că este bine să fii pregătită.

 

Telefonul, încărcat complet permanent

La fel, nu uita de telefon și încărcător. Pe lângă faptul că…nu-i așa… vei avea nevoie de un telefon din motive evidente (apelarea, trimiterea de mesaje text și actualizarea conturilor sociale cu noile informații importante ale vieții de familie), vei vrea probabil să descarci, din prima zi, tot felul de aplicații utile despre bebeluși, dar și muzică, filme și cărți. Telefonul este cu siguranță util atât în timpul travaliului, cât și după naștere, în perioadele cât bebelușul doarme, până la externare.

În final, dacă respectă regulile spitalului și te face să te simți confortabil, bagajul tău poate să conțină orice obiect îți oferă senzația de confort și siguranță. În fond, totul trebuie să decurgă perfect, iar întoarcerea acasă să fie un eveniment cât mai relaxat.

Naștere ușoară!

Te așteptăm apoi în magazin cu cele mai frumoase haine bebelusi Karababy!